
Jemná a zároveň intenzivní sametová chuť po zeleném jablku, mandlích, s odstíny po čerstvě nakrájených bylinkách. V ústech vás překvapí sladká ovocná chuť s příjemně aromatickým zakončením. Olej pochází vždy z poslední sklizně. Chuť se každým rokem mění s ohledem na počasí, kvalitu sklizně apod., základní charakteristika zůstává neměnná.
Arbequina je odrůda ovocné, jemně nasládlé chuti, jejíž použití je spíše ve studené kuchyni. Její plody jsou malé, ale obsahují velké množství oleje. Z tohoto důvodu se tato odrůda využívá hlavně na výrobu olivového oleje, ale malá část sklizně se používá i na nakládané olivy.
Její lahodná chuť se dobře kombinuje s rajčaty, vejci, rybími pokrmy nebo jen tak jednoduše s pečivem.
Acidita: 0,22%
Index peroxidy ( mEq O2/kg): 3,6
K270 (Ext. Esp.:E1cm, 1%): 0,09Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu