
Hlíva plicní je podobná hlívě ústřičné, tvoří však plodnice při vyšší teplotě. Její obliba u konzumentů je velká, zejména pro její aroma a blahodárné účinky glukanu pleuranu, který zvyšuje odolnost organismu. Patří do skupiny teplomilných druhů.
Plodnice vyrůstají střechovitě nad sebou v trsech. Světlý klobouk o průměru 5–15 cm je křehčí než u hlívy ústřičné.
Hlívu lze pěstovat od jara do podzimu, v místech se stálou teplotou po celý rok. Pěstovat se dá na dřevě listnatých stromů, na slámě či na pilinách listnatých dřevin. Po naočkování podsady je důležité ji umístit do místnosti s teplotami okolo 22 °C. Poté, co houba proroste celým substrátem ( za 3–4 týdny), přesuňte dřevo či sáček do stinné místnosti s teplotou pod 20 °C. Důsledkem toho začne docházet k nasazování plodnic.
Vlastní sadba hub
Lze pěstovat celý rok
vhodné do interiéru i exteriéru
Pro všechny zahradníky a milovníky bytového designu